Wat doet een praktijkondersteuner bedrijfsarts (POB)?
Een praktijkondersteuner bedrijfsarts (POB) speelt een essentiële rol bij het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van werknemers binnen organisaties. De POB ondersteunt de bedrijfsarts en werkgever door vroegtijdig verzuim te signaleren en grondig onderzoek te doen naar de oorzaken ervan. Het werk omvat het onderzoeken van zowel medische als niet-medische factoren die bijdragen aan verzuim, zoals arbeidsomstandigheden, werkbelasting, en psychosociale aspecten. De POB adviseert over passende interventies en preventieve maatregelen om verzuim te voorkomen en de gezondheid en vitaliteit van medewerkers te bevorderen. Kortom de praktijkondersteuner bedrijfsarts werkt actief aan het creëren van een gezonde en productieve werkomgeving.

Mijn specialiteit als praktijkondersteuner bedrijfsarts
In mijn werk als POB gebruik ik mijn kennis en ervaring als trainer/coach en arbeidsdeskundige. Hierdoor ga ik snel de diepte in in gesprekken en raak de pijnpunten aan. Hierdoor ontstaat bewustzijn en daardoor beweging en kan gezocht worden naar oplossingen. Zowel werknemer als leidinggevende komen in actie om de re-integratie in goede banen te leiden.
Zelfs waar het gaat om puur medische oorzaken, is mijn ervaring, verkort een goede begeleiding de verzuimduur.
Hoe kunt u mij inhuren?

Wilt u mijn diensten als praktijkondersteuner bedrijfsarts inschakelen? Ik ben beschikbaar voor opdrachten van 1 tot 2 dagen per week. Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. Samen kunnen we werken aan een effectieve verzuimbegeleiding en duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie.